Skip to content
Become a Knight, join HC ARCUS

Huishoudelijk reglement H.C. ARCUS ZOTTEGEM 

 

Ons huishoudelijk regelement is een opsomming van de waarden en normen waar onze mooie club voor staat. We vragen jullie, de ouders van de HC Arcus Knights, dit reglement te lezen en te ondertekenen voor akkoord.  

Fairplay en Respect.

H.C. Arcus is een sportclub pur sang. Winnen is plezant, deelnemen het belangrijkste. Knights zijn nederig in de overwinning en groots in het verlies. Bij 0-5 verlies zullen we balen, bij 4-1 winst feesten. We blijven hoe dan ook respectvol naar onze tegenstanders en de supporters toe. Een handshake (of een coronaproof vuistje) na de match is een must, een applaus voor een mooie actie van je tegenstander is het ultieme teken van sportiviteit!

Oefening baart kunst!

Oefenen is dé manier om beter te worden in onze mooie sport. Je best doen en inzet tonen tijdens de trainingen, maakt het verschil op matchdagen. Natuurlijk kan je niet élke training aanwezig zijn, maar probeer er toch voor te zorgen dat je (of je zoon/dochter) een vaste klant wordt. Dat is goed voor je skills én voor de teamspirit.

Fairplay!

Clean, fair, ridderlijk. Zo hockeyen wij. Heb respect voor spelers en spelregels én maak zeker geen bewuste fouten. Doet een van onze spelers dat toch, dan zal de trainer uiteraard en terecht ingrijpen.

Afwezigheden melden.

Kan jij/je zoon of dochter niet aanwezig zijn tijdens een training of match, laat dat weten aan de trainer of aan iemand van het bestuur. Wij stoppen heel wat tijd in de voorbereiding van onze trainingen en stemmen de oefeningen ookaf op het aantal spelers.

Trainen als team, opruimen als team!

Vele handen maken licht werk. Einde van de training? Help dan even mee met het (voorzichtig) wegzetten van het materiaal. Das vooral goed voor de rug van onze trainers en voor de teamspirit. Ouders die zin hebben in een work-out, zijn natuurlijk ook altijd welkom om een handje toe te steken.

Social media!

Youtube, Facebook, Instagram, Tiktok… Ja, je kan HC Arcus volgen op alle sociale mediaSharing is caring! Dat betekent natuurlijk ook dat we regelmatig fotos van onze spelers en/of ouders online zetten. Heb je liever niet dat jij (of je zoon of dochter) op de fotos staan, laat dat zeker even weten aan onze huisfotograaf Klaas. Om je te overtuigen, zeggen we er wel even bij dat Klaas over unieke talenten beschikt: ervoor zorgen dat letterlijk iedereen goed op papier plakt. Zelfs onze voorzitter ziet er telkens weer als Tom Boon (of eerder George Clooney) uit.

Een luisterend oor!

Communicatie is belangrijk. Zowel op als naast het veld. Heb je een probleem of een vraag? Stel ze. In persoon, via mail, telefoon of social media. We doen ons uiterste best om antwoorden te geven of oplossingen te vinden. We hebben trouwens ook een ombudsman/vrouw waar je geheel in vertrouwen vragen kan aan stellen of problemen melden.

Liefde voor de club én de sport!

Liefde voor onze sport en onze club tonen, is mooi. Draag ons embleem met trots, zowel op het terrein als ernaast en vertel laaiend enthousiast over H.C. Arcus.

Positief, op én naast het veld!

Uilskuiken! Nee, zoiets horen wij liever niet op en rondom het hockeyveld. Toon passie, maar blijf altijd respectvol. Zowel voor (mede)spelers als voor trainers en referees. Onthou: zonder scheidsrechters, geen hockey. Dit gebod geldt zeker ook voor wie rondom het veld staat. Supporter, maar blijf positief. Ook als het even niet loopt zoals we willen.

Een club voor iedereen!

Be a knight, zoals Egmont. Trots op stad en club. Maar blijf vooral jezelf en laat ook je medespelers zichzelf zijn. H.C. Arcus is een club waarin iedereen welkom is en iedereen zich thuis kan voelen! 

Back To Top